Oktobris, 2021

Oktobris iezīmējas košās rudens krāsās. “Zvaniņa” bērni dosies dabā, vēros un noskaidros, kādas ūdens krātuves mūsu apkārtnē, izzinās un rūpēsies par Kauguru meža sakopšanu.

Pasākumi

·      Rudens sporta dienas "Zvaniņā"

1) 12.oktobrī plkst.11.00 organizēsim sportiski muzikālu pasākumu  ar viesmāksliniekiem Zinīti un Nezinīti par dabas aizsardzību. Pasākuma norises vieta: iestādes laukums

2) 15.oktobrī plkst.10.30 sporta izpriecas "Rudens lapu virpulī" sadarbībā ar mūziķi I.Lipsku. Pasākuma norises vieta: iestādes laukums.

·        21.oktobrī plkst.13.15 Ekopadomes sēde

“Galvenie darbības virzieni gada tēmas īstenošanā”


Piekto gadu esam Zaļā karoga Ekoskola. Ikgadējā Ekoskolu apbalvošanas ceremonija notika 20. septembrī klātienē Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē un attālināti tiešraidē, Vides izglītības fonda Facebook platformā. Šogad 104 izglītības iestādes saņēma prestižo starptautisko Zaļo karogu, tostarp divām izglītības iestādēm tiks piešķirts Ekoskolu vēstnieka statuss, 44 - ieguva Latvijas Ekoskolas sertifikātu. Apbalvošanas ceremonijā īsu brīdi piedalījās bērnu padomes pārstāvji no grupas “Vardītes”. Bērniem īpaši patika animācijas filmiņa par Ekoskolu. 

ANIMĀCIJA "KAS IR EKOSKOLA" 





Sadarbība


ü Sadarbībā ar Latvijas valsts mežiem piedalīsimies makulatūras un  izlietoto bateriju vākšanā. Piekto gadu turpināsim piedalīties izglītojošā programmā “Cūkmena detektīvi” . Šajā mācību gadā 2.gada programmā turpinās darboties grupa “Bitītes”, “Vardītes” un “Mārītes”.  


ü             Piedalīsimies Projektā “Skolas auglis”, sākot no 4.oktobra bērni papildus bez plānotās ēdienkartes saņems ābolu 3 reizes nedēļā pa 100gr. Ar gardajiem āboliem mūs  turpinās priecēt Talsu novada SIA Malum saimnieki.

Saimniecības vadītāja Jeļizaveta


ü eTwinning nacionālais projekts “Dimdaru, damdaru”. Projekta ideja ir bērniem radīt pašiem savu skaņdarbu. Attīstīt muzikālo dzirdi un ritma izjūtu. Mākslinieciskajā darbībā apgūt rotaļas un vizualizēt Mārtiņgaili. Projektā partneri ir no Latgales reģiona :

-         Ludzas pirmsskolas izglītības iestāde Rūķītis,

-         Daugavpils pilsētas 17.pirmsskolas izglītības iestāde,

-       Daugavpils pilsētas 20.pirmsskolas izglītības iestāde - pirmo gadu Ekoskola , gada tēma "Atkritumi".

-         Daugavpils pilsētas 29.poļu pirmsskolas izglītības iestāde.


 Brīvdienu darbiņš vecākiem!

Mīļie vecāki, aicinām atbalstīt vienu no projekta uzdevumiem: sagatavo stāstu “Mana mīļākā vieta Jūrmalā”. Tā var būt  foto sesija vai video klips, kurā  bērns parāda savu iemīļoto vietu pilsētā vai savā dzīves vietā. Latgales reģiona bērniem būs iespēja iepazīties ar mūsu pilsētas daudzveidību. Lūgums informāciju iesūtīt līdz 10.oktobrim


PATEICĪBAS!


PALDIES visiem atsaucīgajiem vecākiem par kopīgi izveidotajiem mūzikas instrumentiem. KOPĀ mēs esam spēks!   Bērniem ir milzīgs prieks un lepnums par pašu gatavotajiem mūzikas rīkiem.

 

  • Paldies vecākiem par foto rāmīšiem dzimšanas dienu svinībām!

                                                Grupa “Bitītes” skolotājas


  • Paldies grupas “Gliemezīši” vecākiem par materiālās bāzes papildināšanu grupā. Īpašs paldies Miroslava vecākiem par skaistajiem paklājiem!

                                                Skolotājas: Mārīte, Dzintra, Inese


 Izzinošas un sportiskas aktivitātes

-         1. septembrī Zinību dienu  aizsākām ar mazu ekskursiju pa iestādes teritoriju. Katra grupa bija sagatavojusi stāstījumu un atjautības uzdevumus par savu grupas  pētāmo koku ( bērzu, ozolu, liepu, kļavu, kastani un priedi). Pasākuma noslēgumā mūs apciemoja un izklaidēja Klauniņš. Pasākumā aizrautīgi piedalījās 65 bērni.



-         30. septembri noslēdzām ar rudens svētku rotaļām un sportiskām aktivitātēm. Bērni kopīgi ar skolotājām no rudens veltēm izveidoja lielu Miķeli. Pasākumā piedalījās 95 bērni un 12 darbinieki.










 


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Maijs, 2024

  Sveicam Latvijas Republikas   Neatkarības atjaunošanas svētkos! Mūsu valsts būs tik stipra, cik stipra ir mūsu ticība savai nākotnei. ...