Maijs, 2024


 
Sveicam Latvijas Republikas  Neatkarības atjaunošanas svētkos!

Mūsu valsts būs tik stipra, cik stipra ir mūsu ticība savai nākotnei.

Maza man tēvu zeme

Divu roku platumā.

Mīļa mana tēvu zeme

Divu roku siltumā.

Dziļa mana tēvu zeme

Visa mūža garumā.

(K. Skujenieks)

Pateicamies visām ģimenēm par sniegto atbalstu, ieinteresētību, līdzdalību mūsu kopīgajos darbos un svētkos!

Ar laba vēlējumiem “Zvaniņa” kolektīvs

Pasākumi!

·    Saviesīgu Māmiņu dienas pasākumu organizēsim 9.maijā pulkst.16.30. 

·         15.maijā Ekopadomes noslēguma sēde pulkst.13.15 Izvērtēsim paveikto šajā mācību gadā.

·         23. maijā piedalīsimies Starptautiskajā āra izglītības dienā, dosimies izzināt dabu, aktīvi darboties tajā.

·         31.maijā 6 gadīgo grupa “Mārītes” svinēs izlaiduma svētkus. Liels paldies grupu skolotājām: Anželikai un Aijai, skolotāju palīdzei Vēsmai, mūzikas skolotājai Agnesei un Daigai, sporta skolotājam Jevgēnijam un logopēdei Līgai par atbildīgu bērnu gatavošanu skolai, protams arī bērnu vecākiem par aktīvu iesaisti iestādes kopīgajos darbos.

 

Atskats par aprīli.

Mēnesis aizritēja sportiskā solī. Visas vecuma grupas no pašiem mazākajiem līdz vecāko grupu audzēkņiem katru rītu devās uz zāli, lai rīta rosmē kopīgi apgūt Sporta dienas vingrojuma kompleksu. 24.aprīļa rīts sākās ar kopīgu iesildīšanos, 97 bērni, 12 pedagogi un 7 tehniskie darbinieki. Lielākai jautrībai pašu mājas darbinieki ietērpās pasaku varoņu tēlos. Bērnus aizrautīgā sportiņā iesaistīja Pele, Kaķis, Tīģeris un Vilks. Pēc pasākuma bērni sniedza vērtējumu par Sporta diena sajūtām un izpildīja interaktīvu darba lapu
 
 
  Esi aktīvs! Saudzē un pēti dabu! 

-       Skolotāja Sandra no grupas “Bitītes” dalījās savos iespaidos par dalību akcijā “Misija – Krupis. Izglāb princi!”. Skolotāja piedalījās akcijā no 2.04 līdz 13.04. ĶEMERU nacionālajā parka teritorijā, vakarā pēc darba. Akcijas laikā izdevās izglābt 5 krupjus un 11 vardes.

Krupja un vardes izdzīvošanas sekmes gadu no gada samazinās cilvēku tieši radītie šķēršļi to izdzīvošanai ir autoceļi.

Plašāka informācija

https://www.daba.gov.lv/lv/jaunums/sonedel-gaidama-krupju-migracijas-kulminacija

 

-       Esam kopīgi atjaunojuši koku nosaukumus un papildinājuši ar Q kodu, kuru nolasot var uzzināt informāciju par koku.

  

 

-     Pavasara  makulatūras vākšanas akcijā  no 4.līdz 14.martam “Palīdzēsim kokiem!” savācām 150kg makulatūras. Rudens un pavasara kopējais daudzums ir 648kg. Pateicība visiem, kas varēja piedalīties akcijā!  

 

 Akcija "No mana dārza tavā!"

Akcijas iniciatore “No mana dārza tavā” ir skolotāja Agnese, kura dāsni piedāvā savas grupas augu lolojumus.



 

Vai Tu dzīvo videi draudzīgi? Esi atbildīgs!

Šogad ar saukli “Planēta pret plastmasu” tiek vērsta uzmanība uz nepieciešamību izbeigt plastmasas izmantošanu cilvēku un planētas veselības labā. “Zvaniņā”, gatavojoties Zemes dienas atzīmēšanai, 6 gadīgo bērnu padomes dalībnieki izveidoja plakātu vietējai sabiedrībai un  apakšgrupās izspēlēja burtu spēli “Atrodi vārdu”. Bērni savstarpēji vienojās, kuri uzstāsies ar vēstījumu. Plakāta saturā galvenais aicinājums neizmantot plastmasu, lietot vairāk lietojamo ūdens pudeli,  dodoties uz veikalu izmantot savu iepirkšanās maisiņu. Bērnu Ekopadomes dalībnieki Miķelis, Marta un Evelīna uzrunāja Zemes dienā 4 – 5 gadīgo  grupu bērnus “Taurenīšus”, “Skudriņas” un “Gliemezīšus” par  plastmasas kaitīgumu, aicināja izmantot  vairāk lietojamo iepirkumu maisiņus, dzērieniem izmantot stikla pudeles, dodoties piknikā labāk izmantot kartona šķīvīšus,   censties apkārtni nepiegružot, ko atnesi, to aiznes . Sarunas noslēgumā bērni skatījās Zaļā josta Tīrai Latvijai! dokumentālu filmu “Plastmasas maisiņa ceļš”. Pēc kopīgas tikšanās grupas “Gliemezīši” bērni katrs izveidoja savu zīmējumu “Kas planētu Zemi iepriecina un apbēdina”, savukārt grupa “Taurenīši” izveidoja katrs savu Laimīgo zemeslodi un izpildīja interaktīvu darba lapu. Sagatavošanas 6 gadīgo grupa “Mārītes” gatavoja savu pirmo pavasara rabarberu rausi no vietējiem produktiem. Dienas gaitā veicām ekspress aptauju, noskaidrojām, kādi ir darbinieku paradumi klimata pārmaiņu mazināšanai.

 

 

 

 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Maijs, 2024

  Sveicam Latvijas Republikas   Neatkarības atjaunošanas svētkos! Mūsu valsts būs tik stipra, cik stipra ir mūsu ticība savai nākotnei. ...