Oktobris, 2023

Bērni turpinās doties dabā, izzinās apkārtni, aktīvi iesaistīsies  vides novērtēšanā.

Pasākumi

·        16.oktobrī organizēsim tematisku nodarbību par Pasaules Pārtikas dienu un Tīro Roku dienu.

·        25.oktobrī āra sporta diena “Rudens lapu virpulī”. Izmantosim koku lapu pušķīšus sportiskām aktivitātēm.

·        Ekopadomes sēde “Galvenie darbības virzieni gada tēmas īstenošanā”, 25.oktobrī pulksten 13.30.

 

Septīto gadu esam Zaļā karoga Ekoskola.  Ikgadējā Ekoskolu apbalvošanas ceremonija 13. septembrī vienoja ap 350 dalībnieku - gan skolēnus, gan pedagogus. Diena sākās ar ‘’Pozitīvo gājienu’’ no Strēlnieku laukuma uz Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju, lai kopā ar ministru Māri Sprindžuku dotos tālāk līdz Latvijas Nacionālajai bibliotēkai, kur Ziedoņa zālē norisinājās Ekoskolu apbalvojumu pasniegšana. Gājiena mērķis bija aicināt VARAM aktīvāk iesaistīties aprites ekonomikas iedzīvināšanā, lai ikvienam būtu vieglāk samazināt atkritumus ikdienā un dzīvot dabai draudzīgāk. Iestādes plakātu par atkritumu samazināšanu gatavoja bērnu padomes dalībnieki no 6 gadīgo grupas “Mārītes”, skolotājas Anželikas pārraudzībā.

 

Atskats par Tēva dienu

Cik zīmīgi, septīto gadu atzīmējam Tēva dienu. Pasākumu kuplināja 72 ģimenes un 14 pedagogi. Skolotājas sagatavoja vairākas aktivitāšu stacijas, kurā varēja konstruēt origami lidmašīnu un skaisti to vizualizēt, “ķert zivis”, pārvietoties ar videi draudzīgu rīku - skrituļu dēli, izzināt augu smaržas un uzzīmēt mammas portretu, kas pēc pasākuma tika izvietoti iestādes gaiteņos. Katrā aktivitātes stacijā dalībnieki  saņēma vienu burtu, izpildot visus uzdevumus uz “šlipses” salikās vārds “TĒTIS”. Diena bija pasakaini silta, piepildīta ar bērnu smiekliem un čalām. Vērtīgi, ka pasākumā piedalījās arī vecākie brāļi un māsas.

Paldies aktīvajiem 18 vecākiem par dalību Tēva dienas aptaujā, sniegtajiem komentāriem un ieteikumiem. Vecāki atzīmēja -  lieliski pavadīts laiks kopā ar bērnu, sportisks gars, sadraudzība, sarunas, kopīgas rotaļas un radošas aktivitātes, kopā var daudz ko paveikt, šādi pasākumi satuvina. Mazliet traucēja, kavēšanās pie “zivju ķeršanas”, pārāk gara rinda. Vecāki iesaka arī nākošajā gadā organizēt šādu pasākumu.

 

Izzinošas  aktivitātes


        No 11. līdz 15.septembrim bērni klausījās I. Ziedoņa krāsainās pasakas, piektajā, noslēguma dienā  Zaļā pasaka par lielo zaļo mežu, kurš pabija pilsētā, ar daudz nepatīkamām smakām un trokšņiem, kas kaitē cilvēkam un dabai. Pēc katras noklausītās pasakas bērni savus iespaidus attēloja zīmējumos.

Vēlamies izteikt pateicību visiem vecākiem, kas atbalstīja, lai bērni būtu katru dienu kādā no izvēlētajām krāsām. Arī mums darbiniekiem, tas bija izaicinājums.

  •    Dzejas dienu ietvaros bērni un skolotājas, pabija Kauguru kultūras namā un baudīja Baskāja Vējeļa stāstus un klausījās burvīgas dziesmas.

·        Eiropas mobilitātes nedēļas ietvaros bērni un skolotājas, no grupām “Mārītes” un “Taurenīši”, devās izglītojošā ekskursijās uz Jaunpils pili. Grupas “Mārītes” bērniem un skolotājām patika pārģērbšanās, ieroči vīna pagrabā, lielgabala zalve. Bija iespēja apgūt galma uzvedības etiķeti, uzzināja vēsturiskus faktus, kā senatnē bērni mācījās skolā. Grupa “Taurenīši” darbojās “Amatu mājā”,  piedalījās radošajā darbnīcā, mācījās filcēt bumbiņas un uzzināja interesantus faktus par aušanu un audējiem. Ekskursijas noslēgumā visi pie saimes galda cienājās ar vietējo gatavotām, gardām pankūkām.

Savukārt grupas “Gliemezīši” un “Skudriņas” devās ceļojumā uz Pastariņa muzeju. Bērniem patika gatavot maizīti, iepazīties un izmēģināt darboties ar senatnīgiem darba rīkiem klētī, piedalīties sporta izpriecās ar kartupeļiem, āboliem un slotiņām.  Bērni klausījās pasaku par viltīgo lapsu un vilku.

·        6 gadīgo grupa “Mārītes” 18.septembrī ciemojās Kauguru bibliotēkā, klausījās un aktīvi iesaistījās literārajā pasaku lugā par vietējās pārtikas sagādi ziemai.

https://www.facebook.com/100013604801214/videos/pcb.1761572754306201/299566649480869

 

22. septembrī atzīmējām “Diena bez auto”

-         Šogad, turpinot tradīciju, grupa “Mārītes” devās jautrā velobraucienā uz Asaru parku. Paldies, vecākiem un personālam par atbalstu!

-         4 gadīgie bērni no grupas “Taurenīši” un “Skudriņas” devās patriotiskā pārgājienā pie kapteiņa P.Zolta pieminekli.

-         5 gadīgo grupa “Gliemezīši” veica aptauju “Es ierados bērnudārzā”. Divi bērni ieradās ar kājām, viens ar autobusu, bet pārējie ar mašīnām.

  • Septembra nogalē atzīmējām latviešu rudens gadskārtu svētkus – Miķeļus. Ražas dienu iesākām ar jautrām rotaļām un vingru deju soli. Grupa “Gliemezīši” un “Mārītes” priecēja klātesošos ar mazu priekšnesumu par savu dārzeni. Katra grupa sagatavoja lielus plakātus ar interesantiem faktiem par Latvijā audzētiem dārzeņiem (burkānu, gurķi, ķirbi, tomātu, kāpostu un kartupeli),  bērniem un darbiniekiem bija iespēja tos izgaršot.

 Bērnu Ekopadomes pārstāvji no grupas “Mārītes” intervijā pēc pasākuma atzīmēja, ka ir paticis iet un garšot dārzeņus, īpaši labi bija briseles kāposti, kartupeļu čipsi un mazās ķirbju sēkliņas. Daži bērni atzina, ka gana labi bija arī tomāti, gurķi un burkāni,  tomēr kalē kāposti bija asi, bet ēst var. Protams, bērniem patika arī muzikālās izdarības, skaitīt dzejoli un brīvsolis.

 

Info! 

Cien. vecāki, ja ir jautājumi par logopēda nodarbībām, tad katru darba dienu  no 8.45 Jūs uzklausīšu, vai personīgi sazināsimies e klases e pastā.

Paldies par sadarbību, logopēde Līga.

 

Pateicības!

lpii-rukitis.lv: GliemezīšiKopā sākam jaunu mācību gadu – paldies par skaistajiem ziediem1.septembrī. Paldies, ka atbalstāt mūsu rīkotos kultūras pasākumus, papildināt “Gliemezīšu” ikdienas darba vidi. Ceram uz turpmāku veiksmīgu sadarbību!

Mārīte, Dzintra, Inese

Vardīte 44 + 56 cm Sandy Z2512Paldies “Vardīšu” grupas vecākiem par atsaucību un sadarbību mācību gadu uzsākot! Īpaši paldies Kristapam Reķim.

Agnese, Nataļja, Edīte

Folija balons Bitīte|partyinbox.lvMīļš paldies, grupas “Bitītes” vecākiem par skaistajiem ziediem svētkos!

Sirsnīgs paldies par veiksmīgu sākumu kopīgai sadarbībai, īpašs paldies Adriānas Vaļģes un Odrijas Kanbergas vecākiem par rotaļlietām āra un grupas aktivitātēm.

Inese, Sandra, Margarita


Mājdārziņš SkudriņaPaldies par skaistajiem ziediem 1. septembrī.

Pateicamies Ritvara vecākiem par garšīgajiem āboliem.

Paldies, mīļie vecāki par atbalstu projektam “Tomāts - rudens karalis”

Ilma, Daiga, Aļona

Bizbizmārītes cepure filca - BembiPateicamies grupas “Mārītes” māmiņai, Montai Kārkliņai par atbalstu rudens ražas svētkos!

Aija, Anželika, Vēsma

   Rainbow color butterfly - Stock Illustration [2463594] - PIXTA Grupas “Taurenīši” skolotājas Vineta, Olga un Ilona pateicas vecākiem par apsveikumu Skolotāju dienā!

 

 


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Maijs, 2024

  Sveicam Latvijas Republikas   Neatkarības atjaunošanas svētkos! Mūsu valsts būs tik stipra, cik stipra ir mūsu ticība savai nākotnei. ...