Marts, 2022

     Dabā jūtamas pavasara vēsmas, par to liecina dažas lietas - rīti un vakari kļuvuši gaišāki, putnu čalas, gaisa temperatūra bieži plusos un vieglāks apģērbs.

Mūsu aktivitātes Ekoskolā

Noslēgumam tuvojas izlietoto bateriju vākšanas akcija

 “Rūpējies par tīru vidi!”

Šajā mācību gadā esam kopīgi savākuši 58.400 kg.  Marta pirmajās dienās bērnu ekopadomes locekļi no grupas “Vardītes”  piedalīsies izlietoto bateriju svēršanā un pierakstīšanā.

Paldies vecākiem un iestādes darbiniekiem par dalību izlietoto  bateriju vākšanas akcijā!



 Ekopadomes sēde 17.martā plkst.13.30

Pārrunāsim paveikto un apspriedīsim gaidāmos pavasara darbus.


«Izzini fiziku!» - vecākiem un bērniem kopā veicami pētniecības darbi martam

https://ej.uz/izzinifiziku_2022


Atskats par februārī iegūto un paveikto vides izglītības jomā.

Februārī bērni varēja vēl nedaudz baudīt ziemas priekus, protams neizpalika pētījumi, izmantojot svarus, mēģināja noskaidrot, kas ir smagāks – ūdens, ledus vai sniegs? Karsts vai auksts ūdens? Iepazina ūdens attīrīšanas iespējas, veidoja ledus kompozīcijas no sausajiem augiem. Divgadīgo grupa “Taurenīši” izveidoja “Māksla mūsu pagalmā”. Skolotāju atziņa - bija trīs sadarbības partneri: bērni, ziema un daba.

Veiksmīgi aizritēja projekta nedēļu “ŪDENS mūsu ikdiena”, kurā   pirmo reizi atzīmējām Starptautisko Mitrāju dienu. Speciāliste no Ķemeru nacionālā dabas centra “Meža māja” mums demonstrēja lielisku meistarklases nodarbību dabā.

Projekta nedēļu noslēdzām ar viktorīnu “Viss par un ap ūdeni” 5 – 6 gadīgo grupās “Bitītes” un “Vardītes”. Viktorīnas sagatavošanas un novadīšanas darbos aktīvi iesaistījās bērnu ekopadomes locekļi : Gustavs un Lūkass. Atzinīgi jāvērtē zēnu veikumu, esam ieguvuši jaunu pieredzi.

                Grupas aktīvi atbalstīja vietējos putnus, rūpējās par putnu piebarošanu. Foto sesijas un komentāri skatāmi facebook lapā.

Pateicamies grupas “Mārītes” Martas Reķes vecākiem par galda futbola dāvinājumu.

 


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Maijs, 2024

  Sveicam Latvijas Republikas   Neatkarības atjaunošanas svētkos! Mūsu valsts būs tik stipra, cik stipra ir mūsu ticība savai nākotnei. ...