Februāris, 2024

Jūrmalā februāris sākas zaļos toņos, sniega skaistumu nevaram no sirds baudīt, tomēr tas netraucē piedalīties, būt aktīviem dažādās jomās. Veltīsim uzmanību vides izglītībai un kultūrai.

Vides izglītības diena

Silto džemperu diena norisināsies 9.februārī. Organizēsim bērnu padomes sanāksmi par laikapstākļu vērojumiem ziemā. Skolotājas ar bērniem pārrunās un noskaidros,  kādus videi un dabai draudzīgus paradumus mēs jau īstenojam ikdienā ar savu rīcību un kā mēs varam vēl rīkoties. Veidosim plakātus vietējai sabiedrībai ar aicinājumu atbalstīt kampaņu “Silto džemperu diena”. Sadarbībā ar vecākiem veidosim foto reportāžas par "Džemperu dienu".

Organizēsim  5 - 6 gadīgajiem  viktorīnu "Klimata pārmaiņas".

 

Akcija "Rūpējies par tīru vidi!"

Cien. vecāki, esat laipni aicināti atbalstīt dalību izlietoto bateriju vākšanas akcijā, kura ilgst mūsu iestādē no 1. līdz 29.februārim. Akcijas ietvaros drīkst vākt un pārstrādei nodot tikai izlietotas baterijas un akumulatorus, kas vairs nav derīgi lietošanā. Kā vākt baterijas? Baterijas sabērt plastmasa pudelēs, pievienot grupas nosaukumu, vēlams jau iepriekš nosvērt un uz iepakojuma uzrakstīt svara daudzumu.

Akcija "Rūpējies par tīru vidi!"









 

Mācību ekskursija uz Getliņiem 13.februārī, piedalās 5 – 6 gadīgo grupas “Gliemezīši” un “Mārītes”. Bērni iepazīsies ar:

  1. atšķirībām starp atkritumu poligonu un izgāztuvi;
  2. atkritumu šķirošanu poligonā un ikdienā;
  3. bioloģiski noārdāmo atkritumu pārstrādi;
  4. atkritumu noglabāšanas šūnas uzbūvi, notekūdeņu savākšanu un gāzes iegūšanu poligonā;
  5. energobloka darbību no gāzes iegūšanas brīža līdz elektrības un siltuma ražošanai;
  6. moderni aprīkotām siltumnīcām, to tehnoloģijām un inovatīvajiem risinājumiem;
  7. poligona darbības saistību ar aprites ekonomiku.


ZIŅA vecākiem!

21. februārī  no rīta pie mums ciemosies foto studija Angels.

Plašāka informācija https://fotoangels.lv/

 

Kultūras dzīve!

 

·         6. februārī Dzintaru koncertzālē muzikāla pasaka mazajiem par Muri, lellīti ŽUŽŪ un ceļojošo cirku. 

 

·         7. februārī grupa “Mārītes” dosies uz Aspazijas pamatskolas audzēkņu sagatavotu teātra izrādi “Ziemassvētki Silmačos” , pasākums notiks Majoru kultūras centrā pulkst.11.15.

·         12. un 16. februārī pulksten 10.00 Kauguru bibliotēkas apmeklējums. Sarunas tēma par drošību internetā. Piedalās 5 – 6 gadīgo grupas.

·         "Zvaniņā" ciemosies viesmāksliniece Dzintra Duka Maisaka ar leļļu izrādi “Šņukuriņš un viņa draugi” 12. februārī pulksten 15.20.

 

 

 

Zaļo Supervaroņu mazie stāsti janvārī!

·         Mūsu mazie 2 gadnieku grupa “BITĪTES”, kopā ar zaļo draugu, čakli vāca sniegu, nesa uz grupu un gaidīja, kad tas izkusīs, lai varētu apliet grupas telpaugus

https://www.facebook.com/zvanins.pii/videos/1511049669749076

·         3 gadnieku grupas “Vardītes” bērni kopā ar savu Zaļo supervaroni Fredi, gatavoja sviesta un sēklu bumbas, lai palīdzētu putniem ziemā. Par iesaiņojuma materiālu izmantoja, iestādes virtuvē aizgūtu, vecu kāpostu maisu.

·      Zaļā supervaroņa ietekmē, sadarbojoties grupai Taurenīši un grupai Mārītes , tapa atklātā nodarbība "Palidzēsim putniem". Skolotājas nostiprināja bērnu zināšanas par putniem ziemā. Bērni dalījās savos novērojumos par putnu paradumiem. Praktiskajā daļā sagatavošanas grupas bērni palīdzēja jaunākajiem sagatavot barotavas putniem. Kopīgi priecājās par paveikto darbu!  

 Digitāla grāmata

 

https://www.facebook.com/zvanins.pii/posts/pfbid0pjzbZFtzJ9TXHpmD2sgz6gB3bdAy4q53EsSiMXY6ErRbywg9qsqGjqnDGfywNLWsl

·         Grupā “Skudriņas” gatavoja zaļā sviesta maizītes!

https://www.facebook.com/zvanins.pii/videos/1463339134215377

·         “Zaļais supervaronis, Gliemezītis”, mācīja 5 gadīgajiem bērniem uzņemt vitamīnus no svaigi spiestas citrusaugļu sulas, neizmantojot elektrību.

https://www.facebook.com/zvanins.pii/posts/pfbid0HYATieRsMQ8ch1Se2JPWau97NVZ7CQZsBsQy6AG9PTyYwkMNpuFGZwPfeNRZtEvxl

  • Grupa “MĀRĪTES” bērni devās uz taromātu, lai veidotu izpratni par aprites ekonomiku

Labie darbi atmaksājas!

Dalīšanās pieredzē!

Zaļais dzīvesveids un ilgtspējīga domāšana ieņem arvien nozīmīgāku lomu mūsu dzīvēs.

12. decembrī pirmsskolas izglītības iestāžu Ekoskolas skolotājas no visas Latvijas satikās, lai dalītos pieredzē ar labo praksi, darbotos grupās, uzklausītu padomus un ieskatītos Ulbrokas PII ''Pienenīte'' nodarbībās. Mūsu iestādi pārstāvēja iestādes vadītāja Oksana un pirmsskolas izglītības skolotājas Anželika un Agnese. “Zvaniņa” skolotājas dalījās savā pieredzes stāstā par bērnu padomes aktivitātēm.

29. janvārī Jūrmalas PII “Zvaniņš” pārstāvis, metodiķe Ilze piedalījās Rīgā, eTwinning seminārā par sadarbības projektu veidošanu. Šajā seminārā metodiķe dalījās pieredzes stāstā par veiksmīgiem projektiem, kuri balstīti uz Ekoskolas tēmām, par bērnu padomi un vides novērtējumu, aicināja projektos iekļaut vides izglītības aktualitātes par ūdeni un klimata pārmaiņām. Kā rezultātā tika izveidoti vairāki projekti par dabu un dabas aizsardzību ( “ Sprīdīša ceļojums pa Latviju”, “Nevajadzīgs kļūst vajadzīgs”, “Dzīvnieku teātris”, “Neskartais dārzs”, “Tie kas lien un skrien”)

 




Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Maijs, 2024

  Sveicam Latvijas Republikas   Neatkarības atjaunošanas svētkos! Mūsu valsts būs tik stipra, cik stipra ir mūsu ticība savai nākotnei. ...